Ο Χαρακτήρας & το Ιστορικό του Συλόγου

 

Τo Ren-Ma dojo είναι σύλλογος μή κερδοσκοπικού χαρακτήρα(από τους ελάχιστους στην Ελλάδα). Το σύνολο των εισφορών του συλλόγου χρησιμοποιούνται αφενός για να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα της σχολής και αφετέρου για την ανάπτυξη του Kendo στην Ελλάδα μέσω της διοργάνωσης σεμιναρίων με κορυφαίους προπονητές και δασκάλους του εξωτερικού. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο προπονητής και το σύνολο των δασκάλων του Ren-Ma εργάζονται αμισθί.

Ιδρύθηκε από μια ομάδα πολύπειρων kendoka (αθλητών του κέντο) στης αρχές του 2008 και βρίσκετε κάτω από την καθοδήγηση και επίβλεψη  του Kunihide Koda sensei 8 Dan Kyoshi επικεφαλής του τμήματος  kendo του πανεπιστήμιου Tsukuba της Ιαπωνίας και πρωταθλητή στο 6ο παγκόσμιο πρωτάθλημα kendo το 1985 στο Παρίσι. Εδρεύει στης ολυμπιακές αθλητικές εγκαταστάσεις της Αθήνας (Ο.Α.Κ.Α) “Σπύρος Λούις ” και συγκεκριμένα στο κλειστό προπονητήριο αποτελεί δε παράρτημα του Αθλητικού Συλλόγου Παραδοσιακού Καράτε Πειραιά (Α.Σ.Π.Κ.Π) .

Έχει στις τάξεις του πρωταθλητές και μέλη της εθνικής ομάδας. Έχει στο ενεργητικό του  πολλές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και κάθε χρόνο συμμετέχει σε όλες τις Ελληνικές διοργανώσεις αλλά και σε αρκετές διεθνείς.

Τέλος είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κέντο, Ιάιντο, Ναγκινάτα, (Ε.Ο.Κ.Ι.Ν.) και μέσω αυτής συνδέεται με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κέντο (European Kendo Federation – EKF) και την Διεθνή Ομοσπονδία Kendo (International Kendo Federation – FIK).

 

 

 

 

 

(Ο Δάσκαλος KunihideKoda  kendo 8 DanKyoshi)

 

ΙΔΡΥΤΙΚΆ ΜΕΛΉ

Ιδρυτικά μέλη του τμήματος kendo είναι με αλφαβητική σειρά οι παρακάτω:

 

ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (kendo 2Dan)

 

ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (kendo 2Dan)

 

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (kendo 3Dan/Iai do 1Dan)

 

ΚΙΜΕΡΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (kendo 3Dan)

 

ΚΙΟΥΣΤΕΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΙΟΣ (kendo 4Dan/Iai do 4Dan)

 

ΚΟΜΗΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (kendo 2Dan)

 

ΜΥΓΔΑΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (kendo 1Dan)

 

ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (kendo 5Dan/Iai do 2Dan)

 

ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔOΣΗΣ (kendo 1kyu)

 

ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (kendo 2Dan)

 

ΤΑΡΝΑΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ(kendo 1kyu)