8ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kendo

Το Σάββατο 5 Μαϊου διεξήχθη στην Αθήνα το 8ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kendo με τη συμμετοχh συλλόγων από την Αθήνα, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη και τον Βόλο. Λόγω των εκλογών της Κυριακής το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου αναγκαστικά συμπιέστηκε για να γίνουν όλες οι κατηγορίες το Σάββατο, γεγονός που ουσιαστικά εξουθένωσε τους αθλητές. Μετά από μια δίωρη προπόνηση-σεμινάριο με τους ξένους δασκάλους που είχαν έρθει να βοηθήσουν στην διεξαγωγή και την διαιτησία ακολούθησαν εξετάσεις εώς 3ο dan και μετά οι αγώνες όλων των κατηγοριών. Ιδιαίτερα κουραστικό ήταν το πρόγραμμα για τους εκπαιδευτές της σχολής, αφού ήταν εξεταστές για το επίπεδο 2ου και 1ου kyu και κατόπιν διαιτητές στους αγώνες των κατηγοριών kyu και γυναικών για να συμμετάσχουν τελικά στις δύο τελευταίες κατηγορίες dan και ομαδικό συλλόγων.

Για το αγωνιστικό κομμάτι του πρωταθλήματος, ο σύλλογος μας βρέθηκε στην δεύτερη θέση, κατακτώντας την δεύτερη θέση στο ομαδικό, την δεύτερη θέση στο ατομικό γυναικών με την Αγγελική Μπόλα και την δεύτερη, τρίτη και τέταρτη στην κατηγορία dan με τον Νίκο Νικολούζο, τον Δημήτρη Κατσούλη και τον Βασίλη Κιουστελίδη αντίστοιχα.

Για την ιστορία, αυτή ήταν η πρώτη φορά που βγήκε πρωταθλητής στην κατηγορία dan άλλος εκτός από τους δύο εκπαιδευτές του συλλόγου που μοιράζονται τους επτά προηγούμενους τίτλους και επίσης η πρώτη φορά που χάνει την πρώτη το Renma στο ομαδικό συλλόγων. “Παρ’ ότι καταλάβαμε την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και τη δυσκολία της διεξαγωγής λόγω των εκλογών, νομίζω ότι ήταν από τους πιο πετυχυμένους αγώνες και από τις καλυτερες εμφανίσεις από τεχνικό αλλά και αγωνιστικό επίπεδο της Σχολής μας.

Όπως παρατήρησαν και οι φιλοξενούμενοι Δασκαλοι που παρακολουθούν στενά την εξέλιξη του kendo στην Ελλάδα, το επίπεδο των Ελλήνων αγωνιζομένων έχει βελτιωθεί πολύ και συνέπεια αυτού ήταν οι πολύ ωραίοι αγώνες που έγιναν. Παρ’ όλα αυτά θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να βελτιωνόμαστε στην πολεμική τέχνη του Kendo και υπόσχομαι προσωπικά στο επόμενο πρωτάθλημα να είμαστε καλύτεροι και ει δυνατόν να επιστρέψουμε στην πρώτη θέση.” δήλωσε ο δάσκαλος Νίκος Νικολούζος. Για τα τυπικά, την πρώτη θέση στην κατηγορία γυναικών κατέλαβε η Ακύλα Αστερία (Athens Kendo Club), στην κατηγορία ανδρών kyu ο Καπνίδης Παναγιώτης (Ronin Kendo Club), ανδρών dan ο Καλκόβαλης Δημήτρης (Ronin Kendo Club) και στο ομαδικό το Ronin Kendo Club.

Τέλος στις εξετάσεις πέτυχαν και τα δύο μέλη της σχολής που συμμετείχαν: ο Κώστας Αμπατζης στο 2ο kyu και η Αγγελική Μπόλα στο 2ο dan.

Συγχαρητήρια σ’ αυτούς και σε όλους που έλαβαν μέρος!