6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kendo

 

Από τις 7 – 9 Μαΐου διοργανώθηκε το 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kendo καθώς και εξετάσεις 2ο– 1ο kyu, 1ο– 3ο Dan στην Αθήνα στο αθλητικό κέντρο ΔΑΙΣ.

Η διοργάνωση ήταν τόσο καλή και το αγωνιστικό επίπεδο αρκετά υψηλό που κάλλιστα θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν ήταν ένα εγχώριο πρωτάθλημα αλλά ένα ευρωπαϊκό.

Το Renma dojo συμμετείχε στην διοργάνωση με 11 αθλητές. Τρείς στην κατηγορία των Κyu και 8 στην κατηγορία των Dan.

Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με την κατηγορία ατομικό kyu αντρών. Σε αυτή την κατηγορία ο σύλλογος μας συμμετείχε με τους Καρακίτσο Γιώργο, Παπάζογλου Θεοδώση και Ταρναβά Κώστα. Αν και πέρασαν τα pull δεν κατάφεραν να προκριθούν στα ημιτελικά. 

Το ατομικό Dan αντρών είχε περισσότερες συμμετοχές με 8 αθλητες. Τους Νικολούζο Νίκο, Κιμέρη Στέλιο, Κατσούλη Δημήτρη, Κιουστελίδη Βασίλη, Κομιτόπουλο Δημήτρη, Γαλανάκη Δημήτρη, Μυγδάλη Σταύρο και Πατρίκιο Στέλιο. Όλοι οι αθλητές μας πέρασαν τα pull, αλλά μόνο ο Νικολούζος και ο Κατσούλης στα ημιτελικά. Το αποτέλεσμα ήταν στον τελικό να βρεθούν αντιμέτωποι και ο sempai Κατσούλης να στεφτεί πρωταθλητής ξανά. Έτσι το dojo μας έκανε το 1-2 στην κατηγορία. 

Την επόμενη μέρα είχαμε την ομαδική κατηγορία όπου και ύστερα απο δυνατά παιχνίδια, το dojo μας βρέθηκε στον τελικό. Μετά απο δυνατές αναμετρίσεις με το dojo Ken Kan του Βόλου, στεφτήκαμε πρωταθλητές.

Η σχολή μας είχε και μια επιπλέον κατάκτηση. Την αριστείο του μαχητικού πνεύματος (fighting spirit), που κέρδισε ο αθλητής μας, Γαλανάκης Δημήτρης.   

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους μας που είδαμε στο γήπεδο, αποδεικνύοντας ότι το Kendo, αυτό που αγαπάμε να κάνουμε μας ενώνει. Επίσης στα υπόλοιπα παιδιά του dojo, Ιωάννα, Δανάη, Μαριέττα, Ελένη, Ελένη junior, Τζέσικα, James, Γιάννη, George και στις οικογένειες των αθλητων μας που βρέθηκαν δίπλα μας. 

Domo Arigato.

 

(Μετά την Απονομή της Ομαδικής Κατηγωρίας με τους Δασκάλους – Διαιτητές του Πρωταθλήματος)

 

(Η Ομάδα μας μάζι με Νέους Μαθητές)