Νέος Χώρος Προπόνησης

Το RenMa dojo απέκτησε σταθερό χώρο προπόνησης στις εγκαταστάσεις του Φυσίαθλον στην Παλλήνη. Περιμένουμε όλους τους φίλους του RenMa αλλα και του ελληνικού Kendo να μας επισκεφθούν. Για περισσότερες πληροφορίες :

Πασχαλιάτικες ευχές για το 2018

Φίλοι του Renma dojo θα θέλαμε να σας ευχηθούμε καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση. Οι προπονήσεις και στα τρία τμήματα θα ξεκινήσουν κανονικά από την Τρίτη 10 Απριλίου.

Ευχόμαστε σε όλους σας καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση και καλά… τσουγκρίσματα!

Νέο ξεκίνημα !!!

Η  Ομάδα Renma North ξεκινάει από Τρίτη 7/11/2017 τις προπονήσεις σε νέο χώρο στο Χαλάνδρι. Οι προπονήσεις θα γίνονται στο γυμναστήριο Σπάρτακος που βρίσκεται στην οδό Δραγατσανιου 2 και Νίκου, Κοντοπευκο Αγ. Παρασκευής και τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη 9.30-10.30μμ.

 

13ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kendo

Οι ετοιμασίες των προπονητών και αθλητών του RenMa dojo για το 13ο Πανελήνιο Πρωτάθλημα Kendo βρίσκονται στην τελική ευθεία. Το φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στην πόλη της Σύρου από 10 έως 12 Νοεμβρίου. Είναι δε η πρώτη διοργάνωση που θα διεξαχθεί στην νησιωτική Ελλάδα στα χρονικά του Ελληνικού Kendo. Το Renma θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Αθλητικό-Πολιτιστικό Σύλλογο Kendo Σύρου και εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες.

Έναρξη μαθημάτων

Την Τρίτη 5/9/17 πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη προπόνηση της καινούριας αγωνιστικής σεζόν 2017 – 2018.

Αν και υπήρχαν μερικές απώλειες η προσέλευση ήταν μεγάλη και παρά την διακοπή του καλοκαιριού το επίπεδο τον kendoka του συλλόγου παρέμεινε σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Οι Δάσκαλοι και τα μέλη του συλλόγου μας εύχονται καλή αγωνιστική περίοδο σε όλος τους συλλόγους μέλη της Ε.Ο.Κ.Ι.Ν.

First practise for 2017-2018

Εκκίνηση του 28ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Kendo 2017

Το 28ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kendo ξεκίνησε πριν από λίγα λεπτά στην Βουδαπέστη!!!

Ευχόμαστε στα μέλη της εθνικής μας ομάδας καλή επιτυχία στους αγώνες τους και ιδιαίτερα στον sensei του Renma Dojo Νίκο Νικολούζο.!!!

Το πρωτάθλημα θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι youtube της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Kendo:

Πασχαλιάτικες ευχές για το 2017

Φίλοι του Renma dojo θα θέλαμε να σας ευχηθούμε καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση. Οι προπονήσεις και στα τρία τμήματα θα ξεκινήσουν κανονικά από την Πέμπτη 20 Απριλίου.

Ευχόμαστε σε όλους σας καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση και καλά… τσουγκρίσματα!

Επιτυχίες του RenMa στό 11ο κύπελλο Θεσσαλονίκης

Το RenMa Dojo κατέγραψε σημαντική συμμετοχή με 8 αθλητές και επιτυχίες στο φετινό 11ο κύπελλο Kendo Θεσσαλονίκης (11th Thessaloniki Kendo Cup) το οποίο διεξήχθη στον Κολινδρό υπό την αιγίδα  του Atrapos Club. Οι αθλητές μας συμμετείχαν στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών Dan & Kyu, στην ομαδικά κατηγορία καθώς και στην κατηγορία παίδων (όπου για πρώτη φορά στην ιστορία μας κατέκτησαμε και μετάλλιο).

Οι διακρίσεις που απέσπασαν οι αθλητές μας αναλυτικά:

Ομαδική Κατηγορία:

  • 3η θέση

Ατομική Κατηγορία KYU:

  • Linos Lytras – 1η θέση
  • Iraklis Boubourakas – 3η θέση
  • Nikos Lekkas – 3η θέση

Παιδική Κατηγορία:

  • Ελένη Μπουμπουράκα – 3η θέση

Το αποτελέσματα που φέραμε στο πρωτάθλημα για άλλη μια φορά δικαίωσαν την σκληρή προετοιμασία μας.  Περάσαμε πολύ ωραία τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου! Προπονηθήκαμε, αγωνιστήκαμε και καταφέραμε να κατακτήσουμε κάποιες διακρίσεις.

Ωστόσο, μεγαλύτερη από τη χαρά της νίκης ήταν η χαρά της συναναστροφής με παλιούς και νέους φίλους! Ευχαριστούμε πολύ το Atrapos Club για τη διοργάνωση και τους δασκάλους Paul Budden, Michel Guentleur ,Inoue Yoshinori ,Kazuyo Matsuda ,Alexandar Arabadjiyski , Ferenc Kovacs που ήρθαν για το σεμινάριο και τη διαιτησία.

Θα θέλαμε τέλος να δώσουμε συγχαρητήρια στα τρία νέα πρώτα Dan του Renma Λύτρα Λίνο, Μπουμπουράκα Ηρακλή και Μαρούλη Γρηγόρη

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας για τη συμμετοχή τους.Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία!

Εορτασμός της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας στο RenMa Dojo

Το Kendo είναι πολύ απαιτητικό σωματικά άθλημα και στο μυαλό των περισσοτέρων ταιριάζει περισσότερο στην ανδρική φυσιογνωμία. Αντίθετα με αυτή τη διαδεδομένη αντίληψη το Kendo είναι ένα απο τις λίγες δραστηριότητες που απευθύνονται εξίσου και στα δυο φύλα.

Όπου τα ξίφη διασταυρωθούν οι σφαλερές ιδέες πεθαίνουν

Σε μια σειρά από άρθρα η ερευνήτρια Rita Dekšnytė  παρουσιάζει τους λόγους για τους οποίους το Kendo συγκαταλέγεται ανάμεσα στα σπορ με ίση συμμετοχή αντρών και γυναικών (δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο άρθρο : In Search of a Truly Gender-neutral Sport: The Case of Kendo )

 Για όσους διατηρούν αμφιβολίες σας παραπέμπουμε στο βίντεο του τελικού γυναικών του 16ου παγκοσμίου πρωταθλήματος kendo μεταξύ Ιαπωνίας – Κορέας:

Δείτε επίσης την συνέντευξη για το γυναικείο Kendo από την Kazuyo Matsuda sensei (7th Dan Kendo Renshi)

 Τέλος για τους σινεφίλ προτείνουμε την ταινία Bushido 16
Στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας μέρας της γυναίκας οι μαθήτριες του Renma  θα έχουν σήμερα ειδική προπόνηση δώρο: 10 λεπτά kakari geiko και 50 haya suburi.

Κυρίες, πρέπει να δώσετε όλες το παρών.
女性様がんばってください

[Josei sama gambate kudasai !!!]

Καμπάνια υποστήριξης για την Ελληνική Εθνική Ομάδα Kendo

Φέτος η Ελληνική Εθνική ομάδα Kendo πιο δυναμική από ποτέ προετοιμάζεται να κατέβει στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Kendo που θα γίνει στην Βουδαπέστη στις 12-14 Μαΐου. Οι αθλητές μας ,κατά τα γνωστά ,καλούνται να καλύψουν το σύνολο των βαρών για την μετακίνηση, ενδιαίτηση και τα κόστη εξοπλισμού από ιδία κεφάλαια.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να υποστηρίξουμε τους αθλητές μας; Μπορούμε να στείλουμε ενα μικρό η μεγάλο ποσό χρημάτων μέσω της πλατφόρμας Generosity για να στηρίξουμε την ομάδα που θα μας εκπροσωπήσει.

Στηρίξτε την Ελληνική Εθνική Ομάδα Kendo:

https://www.generosity.com/sports-fundraising/kendo